. 
O nama

Istorijat nastanka našeg sajta

VEĆ DVE DECENIJE SMO SA VAMA!

Naš sajt, koji postoji od 2001. godine spada među najpoznatije domaće/srpske i ex-Yu sajtove i ima oko 1000 posetilaca dnevno (tj. do oko 30-50.000 posetilaca mesečno), uglavnom našeg govornog područja (Srbija, ex-Yu, dijaspora...) . Stvorila ga je grupa entuzijasta u želji da obogati Internet kvalitetnom bazom linkova sortiranih prema grupama i delatnostima, za svoje, a kasnije i potrebe drugih, a u nedostatku sajtova slične sadržine i koncepcije. Želeli smo da time delimično neutrališemo nedostatak velikih svetskih pretraživača i ponudimo pregledan i bogat spisak linkova koji će pomoći svakome da brzo i jednostavno, bez mnogo traženja nađe ono što želi. Želja nam je bila i takođe, da u nedostatku kvalitetnijih sajtova slične sadržine utičemo na razvoj domaćeg interneta, razvoj komunikacija i prezentujemo svetu našu privredu, kulturu, jezik i utičemo na povećanje kontakata među svim privrednicima i ljudima iz naših krajeva i sveta, a time i bar jednim delom utičemo na razvoj privrede u našoj zemlji, regiji i šire.

Dosadašnjim radom nastojimo posebno da promovišemo interesantne i autentične sajtove od koristi za što šire društvene grupe i sajtove sa kulturnim, obrazovnim i humanitarnim sadržajima. Trudimo se da u našoj bazi nema sajtova sa nezakonitim sadržajima, nemoralnih, sajtova koji promovišu nasilje i netoleranciju i sl., a sadržajima koji su na njemu želimo upravo da promovišemo sve ono pozitivno što nudi internet i savremen tehnološki razvoj koji treba da služi čovečanstvu.

U novijem periodu urađeno je mnogo na redizajnu našeg sajta, grafičkom poboljšanju, popuni linkova i njihovom kvalitetnijem opisu. Neaktivni linkovi se periodično izbacuju, a novi unose sve češće.
Omogućili smo pregled naših stranica na 40 svetskih jezika što je posebno od koristi strancima, potencijalnim privrednim saradnicima iz inostranstva i investitorima, ali i gostima u našoj zemlji i stranim turistima.

Pored sajta namenjenog Ex-Yu prostoru (na domenima: www.yumreza.info / srpska verzija i www.yumreza.net / engleska verzija) posedujemo i nekoliko specijalizovanih sajtova: www.rsmreza.online - specijalizovan za Srbiju, www.bamreza.site - specijalizovan za Bosnu i Hercegovinu (Republiku Srpsku i Federaciju BiH), domen www.memreza.info - specijalizovan za Crnu Goru i
www.mkmreza.online specijalizovan za Severnu Makedoniju. Posedujemo i specijalizovan sajt za Francusku na web adresi www.annuaire-france.xyz i sajt namenjen celom svetu na web adresi: www.bestlinkadddirectory.com sa linkovima ka najposećenijim i najboljim svetskim sajtovima iz mnogih kategorija.

Na našem sajtu (tj našim svim domaćim domenima) nalaze se
linkovi ka 26.100 domaća sajta
(brojanje linkova izvršeno je
30. oktobra 2022. godine) i on predstavlja jednu od najvećih baza ovakve vrste u Srbiji, na području ex-Jugoslavije a i šire. Linkovi koji su na našem sajtu su 95% aktivni a baza se redovno ažurira.